Hasonlítsd össze a bankok ajánlatát!


Személyi kölcsön

Gyorskölcsön

Autóhitel

Hitelkiváltás

Lakásvásárlás

Szabad felhasználású jelzáloghitel

Adósságrendezés

Építés

Többféle pénzügyi kalkulátor egy helyen – az átgondolt döntésekhez
 

Válassz testreszabott ajánlatot a Bank360 hitelkalkulátorral! Ingyenes hitel összehasonlítás villámgyorsan. A hitelösszeg akár 10 millió forint is lehet. Futamidő 6-96 hónap. Válassz a CIB Bank, Erste Bank, Budapest Bank, Raiffeisen Bank, K&H Bank, Provident, Cofidis és más pénzintézetek 2019-es ajánlatai közül!
 

Szinte lehetetlen kiigazodni manapság a bankok termékkínálatán, legyen szó akár megtakarításról, hitelfelvételről vagy csak egyszerűen a számlavezetésről. Tucatnyi bank kínál rengeteg terméket szinte minden célra, így nem csoda, ha úgy érezzük: teljesen reménytelen átlátni a kínálatot és megtalálni a számunkra legmegfelelőbb banki terméket.
 

Éppen ezt a problémát orvosolja a Bank360 hitelkalkulátor oldala. Itt egy helyen találod azokat az eszközöket, amelyekkel gyorsan, néhány kattintással találhatod meg a legolcsóbb, vagy a számodra legkedvezőbb banki termékeket. Összehasonlíthatod a személyi kölcsönöket, lakáshiteleket, adósságrendező kölcsönöket, hitelkártyákat, bankszámlákat, lakástakarékokat, vagy akár az önkéntes nyugdíjpénztárakat is.
 

Miért fontos összehasonlítani az ajánlatokat? Mert, bár tűnhet úgy, hogy nincs különbség, de már két pár százezer forintos, azonos feltételekkel felvehető hitel esetén is több tízezer forint lehet a különbség a költségekben. Egy több tízmilliós lakáshitel eseten a hitel futamideje alatti teljes megtakarítás akár milliós nagyságrendű is lehet. Az összehasonlítás segítségével megismerheted azokat a költségeket is, amelyeket egyébként csak a banki hirdetmények bogarászásával találhatsz meg. A Bank360 segítségével tehát objektív képet kaphatsz a Magyarországon elérhető banki termékekről, így könnyebben és gyorsabban döntheted el, hogy mire van szükséged.
 

9 dolog, amiben a hitelkalkulátor segít neked
 

 1. Időt nyersz: nem kell minden egyes bank fiókjába ellátogatnod, vagy telefonon várakoznod, hogy beszélhess egy ügyintézővel a hitelek feltételeiről. A Bank360 hitelkalkulátora átfogó képet ad neked arról, hogy milyen kölcsönöket vehetsz fel a bankoktól, ráadásul erre még várnod sem kell: egy pillanat alatt megmutatjuk a beállításaidnak megfelelő ajánlatokat.

 2. Megtalálhatod a legjobb kölcsönt a céljaidhoz:  nem csak a mindennapos kiadások fedezésére találhatsz hitelajánlatokat. A Bank360 hitelkalkulátorával piaci kamatozású személyi kölcsönt, autóhitelt, lakáshitelt, sőt, lakástakarékot is kereshetsz. Legyen szó akár szabad felhasználású vagy kötött hitelcélú kölcsönről, kisebb vagy nagyobb összegű hitelről, a kalkulátorral megtalálhatod a számodra legjobbat.

 3. Azonnali ajánlatok a szükséges hitelösszeghez: kalkulátorunkkal nem csak a több millió forintos lakásvásárláshoz találhatsz kölcsönt. Már akkor is találhatsz kölcsönajánlatot, ha csak 30 ezer forintot vennél fel, de elmehetsz egészen 50 millió forintig is. Akkor is jó választás egy hitelkalkulátor használata tehát, ha csak átmeneti anyagi nehézséget szeretnél kezelni, vagy akár évtizedekre meghatározó pénzügyi lépést hoznál egy nagyobb kölcsönnel.

 4. A legolcsóbb kölcsönök várnak: a hitelkiválasztás egyik fontos tényezője (ha nem a legfontosabb), hogy mennyibe kerül a hitel, mennyit fizetünk vissza összesen. Hitelkalkulátorunkkal ezt is könnyedén megnézheted minden hitel esetében. Az általad megadott futamidő és hitelösszeg mellett automatikusan megjelennek a kölcsön THM-értékei és az, hogy mennyi lesz a teljes visszafizetendő összeg, így egyszerűen találhatod meg a legolcsóbb kölcsönt.

 5. Figyelembe veszi a speciális igényeidet: csak a fogyasztóbarát lakáshitelek érdekelnek? A fizetésed nettó 250 000 forint felett van? Vállalnád, hogy a bankhoz utaltatod a fizetésed? Ezekkel a feltételekkel még kedvezőbb kölcsönajánlatokat kínálnak a bankok, a Bank360 kalkulátora pedig ezekkel is képes számolni. Te csak állítsd be, hogy melyik jelző igaz rád és nézd meg, hogyan befolyásolja ez a kölcsönöd árát.

 6. Egyből felveheted a kapcsolatot a bankkal: ha megvan a kiválasztott hitel, ne húzd az időt a telefonszám és a weboldal felkeresésével! A hitelkalkulátorunkon keresztül megadott adataid alapján a bankok veszik majd fel veled a kapcsolatot.

 7. Független lista: nálunk nem látsz promóciót, nem lehet jobb helyezést vásárolni. A szakmai szempontok alapján felállított listán egyedül a szakértőink által kifejezetten jónak vagy nagyon hasznosnak, kimagaslónak tartott termékekre kerül rá a Bank360 „Tipp” pecsétje. A listában megtalálod az Erste Bank, a K&H Bank, a Budapest Bank, a Cetelem, a Cofidis, az Oney, a CIB, a Provident, az UniCredit Bank, az OTP Bank, az MKB Bank, az FHB Bank, a Raiffeisen, a Sberbank és a Takarékbank ajánlatait is, így biztos rátalálsz a helyzetedhez leginkább illeszkedő kölcsönt.

 8. Megtalálhatod a legjobb akciókat: a kalkulátor megjeleníti az éppen aktuális akciókat is, így nem kell a bank weboldalát bújnod a részletekért. Elég csak az információs ikonra kattintanod a számodra szimpatikus hitelajánlaton, és a legördülő menüből az “akció feltételei” gombot választanod.

 9. Folyamatosan frissülő kínálat: csapatunk minden nap azon dolgozik, hogy te a legfrissebb hitelajánlatok között találhasd meg a legmegfelelőbbet. Az adatokat, amelyekből a kalkulátor dolgozik, folyamatosan frissen tartjuk, így te a legaktuálisabb feltételek alapján tudsz kölcsönt felvenni.
   

Hitelek és megtakarítások – több kalkulátor egy helyen
 

Rengeteg hiteltípus és megtakarítási forma érhető el számodra is. Éppen ezért próbáltunk a lehető legtöbb termékfajtához segítséget nyújtani neked ezen az oldalon. Ezeket a pénzügyi eszközöket hasonlíthatod össze a kalkulátoroldal segítségével:
 

 • Személyi kölcsön

 • Gyorskölcsön

 • Autóhitel

 • Hitelkiváltás személyi kölcsönnel

 • Lakástakarék

 • Lakáshitel
   

Persze ahhoz, hogy el tudd dönteni, melyik termék a legalkalmasabb a számodra, meg kell ismerned alaposabban a kínálatot. Ebben sem maradsz mankó nélkül! Vegyük át sorban, hogy melyik terméket milyen célra érdemes felhasználnod!
 

Milyen hitelt keresel?
 

A hitelek világában nagyon könnyű eltévedni: tucatnyi ajánlat és konstrukció áll a rendelkezésünkre, a legtöbbünk pedig egyáltalán nincs felvértezve a döntéshez szükséges megfelelő tudással. Hitel felvételekor viszont évtizedekre meghatározzuk a pénzügyeink a törlesztőrészlettel, hiszen egy jelzáloghitel futamideje akár 20-30 év is lehet. Éppen az ilyen nagy időtávok miatt nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy rossz döntést hozzunk. Ahogy egy telefon vagy egy laptop kiválasztásával órákat is el tudunk tölteni, úgy szánjunk legalább ennyi időt és energiát a megfelelő kölcsön kiválasztására is!
 

Ahány cél, annyi eszköz – szinte már minden gondolatodra tudsz valamilyen hitelt felvenni, ha külső pénzügyi segítséggel oldanád meg. Érdemes elkülöníteni ezért célhoz kötött és szabad felhasználású hiteleket.
 

 • Célhoz kötött kölcsön: olyan hitel, amelyet csak a hitelező pénzintézet által meghatározott célokra használhatsz fel, ezt pedig igazolnod is kell a bank felé. Mivel a célhoz kötött kölcsönöknél a bank tudja, hogy mire költöd a pénzt, alacsonyabb a kockázat, ezért olcsóbban veheted fel, mint a szabad felhasználású hiteleket.

 • Szabad felhasználású hitel: ezeket a kölcsönöket gyakorlatilag bármire fordíthatod megkötés nélkül, nem kell beszámolnod róla a banknak. Az ilyen hitelek kicsit drágábbak, mint a célhoz kötött társaik.

A két kategórián belül aztán a pontosabb célok alapján is külön tudod választani, hogy milyen hitelre van szükséged. Különbséget tehetsz akár a hitelösszeg nagysága, a fedezetigény, vagy a már említett felhasználási cél alapján. A kalkulátorban szereplő hitelfajtákról a következőket érdemes tudnod:
 

Személyi kölcsön: a Bank360 által összehasonlított személyi kölcsönök egyik legfontosabb jellemzője, hogy mindegyik szabad felhasználású. Mára ez a hiteltermék lett az egyik legnépszerűbb a magyar lakosság körében, mivel a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben nagyon olcsón juthatsz hozzá, ehhez képest viszont nagyon rugalmas hitel, hiszen semmit nem kell igazolnod a bank felé, arra költöd a hitelt, amire szeretnéd.
 

További előnye a szabad felhasználású személyi kölcsönnek, hogy az igényléshez nincs szükség önerőre vagy ingatlanfedezetre, elég mindössze egy jövedelemigazolást bemutatnod, amivel bizonyítod a banknak, hogy van rendszeres bevételed, amelyből tudod törleszteni a hitelt. Ezen kívül személyes iratokra, bankszámla-kivonatra lesz szükség és esetleg közüzemi számla is kelleni fog. Az igényléshez szükséges dokumentumokat felsoroltuk ebben a cikkben.


A személyi kölcsön nagysága jellemzően 500 000 forint és 10 millió forint közé esik. Ebből is láthatod, hogy egyaránt használhatod például egy drágább műszaki cikk megvásárlásához vagy éppen a lakásod felújítására is, hiszen néhány százezer forinttól több millióig nőhet a hitelösszeg, attól függően, hogy mennyi pénzre van szükséged és mekkora törlesztőrészletet vállalhatsz be. A személyi hitel futamideje szintén lehet akár rövidebb, mindössze pár hónap, vagy akár 7 év is.
 

Gyorskölcsön: a gyorskölcsönök szintén a személyi kölcsönökhöz tartoznak. Akár már néhány tízezer forintot is felvehetsz, a hitelfolyósítás pedig gyors, a legtöbb pénzintézetnél már 2 napon belül megkaphatod az összeget a hitelbírálat után. A gyorskölcsönöknél elérhető akár heti törlesztés is, így kisebb összegeket, de nagyobb rendszerességgel fizethetsz vissza, ha úgy könnyebb neked. A futamidő maximum néhány hónap, de jellemzően nem hosszabb 5 évnél. A leggyorsabban netbankon vagy okostelefonon keresztül vehetsz fel hitelt, ha a CIB Bank vagy az OTP Bank ügyfele vagy. Ez a két bank kínál jelenleg olyan folyamatot, amivel akár 7 perc alatt a számládon lesz a pénz.
 

Autóhitel: a hagyományos értelemben vett autóhitelek helyett szabad felhasználású személyi kölcsönökből választhatsz. Ezek a konstrukciók kedvezőbbek és jelenleg olcsóbbak is a megszokott autóhiteleknél vagy lízingnél. A szabad felhasználású személyi kölcsönöknél ugyanis nem kell az autót fedezetként bevonnod a hitelszerződésbe, sőt, még önerőre sincsen szükség. Ez azt jelenti, hogy a hitelösszegből akár a vételár 100 százalékát is fizetheted, akár használt, akár új autóról van szó. Sőt, ha marad még a hitelből, azt más kiegészítőkre vagy a forgalomba állítás költségeire is fordíthatod.
 

Hitelkiváltás személyi kölcsönnel: az egyik legokosabb lépés, amit tehetsz manapság, hogy az évekkel korábban felvett, drága hiteledet kiváltod és alacsonyabb törlesztőt fizetsz. Az adósságrendező személyi kölcsönök éppen ezt a célt szolgálják. Ha van egy vagy több hiteled magas törlesztővel vagy THM-mel, előtörleszted azokat egy olcsóbb hitelből, onnantól pedig csak a kedvezőbb kamatozású kölcsön törlesztőjével kell foglalkoznod. A hitelkiváltó hitelt fordíthatod például a tipikusan drága folyószámlahitel vagy hitelkártyatartozás végtörlesztésére. Érdemes megjegyezned, hogy csak olyan hitelt válthatsz ki, amelyet rendszeresen fizetsz, azaz nincs elmaradásod.
 

Lakáshitel: lakásvásárláshoz általában nagyobb összegre van szükség, ezért jöhet szóba a jelzáloghitel. Segítségével 5 millió forint feletti összeget vehetsz fel. Mivel rengeteg pénzről van szó, a banknak már nem elég garancia a fizetésed, ezért ingatlanfedezetet kell felajánlanod a hitelért cserébe. A bank értékbecslője megállapítja, hogy mennyit ér a felajánlott ingatlan, majd a becsült értékhez képest tudsz hitelt felvenni, ami maximum az ingatlan értékének 80 százaléka lehet.
 

Az ingatlanfedezeten kívül szükséged van még önerőre is, ami általában a vásárolni kívánt ingatlan értékének 20 százaléka. Jövedelemigazolást is be kell mutatnod, mivel a hiteled törlesztőrészlete maximum akkora lehet, mint a havi jövedelmed fele. Jelzáloghitelek között is találhatsz megannyi célra felhasználható kölcsönt: új vagy használt lakás vásárlására, lakásépítésre, adósságrendezésre, de még szabad felhasználásra is vehetsz fel lakáshitelt, és akkor még nem is beszéltünk az olyan megkülönböztető jelzésekről, mint a minősített fogyasztóbarát lakáshitelekről.
 

Egyáltalán nem elhanyagolható az sem, hogy milyen hosszú időre veszed fel a kölcsönt, azaz mekkora lesz a futamidő. Sok mindent befolyásol az, hogy rövidebb vagy hosszabb ideig törleszted vissza a banki hitelt. Gondolj bele, ha például 20 éves futamidővel veszel fel jelzáloghitelt, 20 évig havonta kell fizetned a törlesztőrészletet, ha nem változtatsz semmit a szerződésen és nem törlesztesz előre. 20 év alatt rengeteg minden történik: születhet gyermeked, akit aztán iskolába kell adni, elveszítheted a munkádat, lebetegedhetsz, vagy éppen olyan gazdasági folyamatok indulnak be, amelyek miatt nehezebb lesz fizetni a kölcsönt.


Ezért alaposan gondold meg, hogy milyen időtávot vállalhatsz be. A lakáshitel kiválasztásánál kifejezetten fontos, hogy jól megfontoltan válaszd ki a legjobb ajánlatot, hiszen 15 vagy akár 20 évre is meghatározhatja a pénzügyeid alakulását egy nagy összegű lakáskölcsön.
 

Lakástakarékkal a vásárlás is könnyebb
 

A parlament döntése alapján 2018. október 17-től megszűnt a lakástakarékpénztárak állami támogatása. Ez azt jelenti, hogy a 2018. október 16-ig megkötött szerződésekre még igénybe vehető a befizetések után járó 30 százalékos állami támogatás (évente maximum 72 000 forint), utána viszont már nem. Az állami támogatás megszűnése óta csak a Fundamenta Lakáskassza jelentkezett új termékkel. 
 

Az oldalon találhatsz lakástakarék kalkulátort is, amellyel kiválaszthatod a lakáscéljaidhoz leginkább illő lakástakarék-konstrukciót. De hogyan is működik a lakástakarék?
 

Lakástakarékszerződéssel vállalod, hogy havonta, rendszeresen megtakarítasz legalább 4, de maximum 10 évig, minimum 5 000 vagy legfeljebb 20 000 forintot, majd az így összegyűlt pénzt valamilyen lakáscélra fordítod, ami lehet vásárlás, építés, korszerűsítés, felújítás, vagy lakáshitelkiváltás. Lakástakarékpénztárból jelenleg négyet találhatsz itthon: az Erste Lakástakarékot, a Fundamenta Lakáskasszát, az OTP Lakástakarékot és az Aegon Lakástakarékot. (Frissítés: az Aegon Lakástakarékpénztár még az állami támogatás megszűnése előtt felfüggesztette az értékesítést.) A választott szolgáltató betéti kamatot fizet a megtakarításaid után, illetve van lehetőséged lakáshitelt is felvenni, ha nem gyűlik össze a céljaidhoz elegendő pénz.
 

De amiért igazán vonzó a lakástakarék, az az állami támogatás, amelyet a megtakarításaid után kaphatsz. Az állam az éves befizetéseid 30 százalékát ajándékozza neked, évi maximum 72 000 forintot, amiért előrelátó vagy és megtakarítasz. Az állami támogatással együtt, futamidőtől függően akár 11 százalékos hozam is elérhető a pénzedre, ráadásul kockázat nélkül, mivel a megtakarításodat az Országos Betétbiztosítási Alap védi. Ha van valamilyen lakáscélod – márpedig meglévő ingatlannál azért jól jön 8-10 évente egy felújítás – mindenképpen érdemes ebben a megtakarításban gondolkoznod.
 

A lakástakarék kalkulátor segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi pénzt gyűjthetsz, mekkora hitelt vehetsz fel a lakástakarék mellé, ha szükséged van rá, de azt is megnézheted, hogy mennyi a számlanyitási díj egyik-másik szolgáltatónál.
 

Hogyan működnek a kalkulátorok?
 

Ahhoz, hogy a lehető legpontosabb rangsort kaphasd meg, a Bank360 rengeteg adatot hasonlít össze, amelyeket a pénzintézetektől kapunk meg. A megkapott információk segítségével neked már nem kell a hirdetményeket böngészni, hiszen egyszerű listába foglalva tudod rendezni például a különböző hiteleket aszerint, hogy mire van szükséged, mekkora összeget vennél fel és milyen futamidőre.
 

Az általad megadott adatok és a bankoktól kapott információ alapján sorrendbe állítjuk neked a kölcsönöket, ahol te tovább pontosíthatod a keresést, ha például nem a teljes hiteldíjmutató, azaz a THM alapján, hanem a törlesztőrészlet nagysága vagy a teljes visszafizetendő összeg alapján akarod látni a legkedvezőbb ajánlatokat. Azt is kiválaszthatod, hogy a piacon elérhető összes terméket szeretnéd átnézni, vagy csak a legjobbakat.
 

Ha kiválasztottad a számodra legszimpatikusabb ajánlatot, az „I” gombra kattintva minden fontos információt megtudhatsz arról, majd a „Részletek” gombra kattintva az igénylési folyamatot is elindíthatod az adataid megadásával.
 

Miben segíthet egy pénzügyi kalkulátor?
 

A banki termékek között óriási különbségek lehetnek, hiába tűnik nagyjából ugyanolyannak a piac. Ahhoz például, hogy egy kölcsön teljes költségszerkezetét megismerd, azaz pontosan tudd, hogy mennyibe kerül neked a hitel felvétele, a hirdetményeket kellene böngészned órákig. A Bank360 kalkulátoraival viszont gyorsan és egyszerűen hasonlíthatod össze több bank kínálatát. Ebből kiderül, hogy nem mindig éri meg a jól ismert pénzintézetet választanod, vagy éppen azt, ahol a számládat vezeted, hiszen máshol lehet, hogy sokkal olcsóbban is megkapod azt, amire szükséged van.
 

Elég, ha csak személyi kölcsön ajánlatokkal érzékeltetjük az eltéréseket: ha 1 000 000 forintot veszünk fel 60 hónapos futamidővel, az egyik szolgáltatónál 1 204 653 forintot kell visszafizetnünk, a másiknál 1 449 100 forintot. Közel 250 000 forintot buksz azzal, hogy nem vagy elég alapos és nem hasonlítod össze a lehetőségeket. Megtakarítások esetén sem kisebb a tét: egy jól megválasztott szerződéssel több tíz- vagy akár százezer forintot is spórolhatsz.
 

Mit jelent a THM?
 

Azt, hogy mennyibe kerül a kölcsön, a teljes hiteldíj mutató (THM) mutatja meg. A THM a fizetendő kamat mellett tartalmazza a hitelfelvétellel kapcsolatos egyszeri díjakat is. Ez az egyszeri díjak miatt egy olcsónak hitt kölcsön nagyon megdrágulhat. A THM tartalmazza a hitel folyósítási díját vagy az ügyintézés díját valamint más felmerülő adminisztrációs költségeket, ide értve kezelési költséget, értékbecslés és helyszíni szemle díját, az ingatlan-nyilvántartási eljárás díját, a hitelközvetítőnek fizetendő díjat és  bankszámlavezetés díját.
 

A THM nem tartalmazza a  a közjegyzői díjat és az ingatlanfedezetre kötendő biztosítás díját. A THM szintén nem tükrözi a kamatváltozásból fakadó kockázatot és azokat a költségeket, amelyekkel a bank nem tud előre számolni (ilyen például a szerződésmódosítás díja, végtörlesztés díja). A kamatváltozás egy sok évre felvett hitelnél lehet fontos: ahogy alakul a gazdasági helyzet, a bank növelheti vagy csökkentheti a kamatot.
 

Törvény kötelez minden Magyarországon tevékenykedő pénzügyi intézetet a teljes hiteldíjmutató egyértelmű feltüntetésére minden egyes hiteltermék kapcsán. A THM-et százalékosan fejezik ki, megmutatja, hogy a hitelfelvevőnek egy év alatt a tőkén túl mekkora összeget kell visszafizetnie a pénzintézet felé. Minél alacsonyabb a THM, annál kedvezőbb a hitel. A THM maximális mértékét törvény szabályozza, jelenleg a jegybanki alapkamat plusz 24 százelékpont.
 

A THM mutató nagy segítséget jelent neked abban, hogy objektíven össze tudd hasonlítani a kölcsönöket. Mindössze annyi a teendőd, hogy  a hitelkalkulátorból kapott listát  THM szerint rendezed sorrendbe. Amikor a megfelelő hitelt keresed, ne dőlj be az alacsony kamatról szóló hirdetéseknek, hanem nézd meg, hogy mekkora a kölcsön THM-e.
 

Bank360 pénzügyi kalkulátorokkal egyszerűbb a döntés
 

A Bank360 azzal a céllal jött létre, hogy segítsen neked eligazodni a banki termékek világában. A kalkulátorok segítséget jelentenek mindazoknak, akik nem akarják az ablakon kidobni a pénzüket és a céljaikhoz leginkább illeszkedő pénzügyi terméket szeretnék megkapni a legjobb áron. A Bank360 kalkulátoraival ezeket a pénzügyi termékeket kutathatod fel egyszerűen és gyorsan, elköteleződés nélkül, objektív szempontok alapján. Amikor a hitelkalkulátort megalkottuk egy naprakész, mindig friss segítséget akartunk adni a felhasználók kezébe.


Éppen ezért nagyon odafigyelünk arra, hogy amikor a kalkulátort használod, az eredmények a legaktuálisabb banki hirdetmények alapján táruljanak eléd, torzítás nélkül. Jelenleg közel 20 pénzintézet termékeit találhatod meg, köztük a legnagyobb bankokét, de a lista napról napra frissül. A napi szintű odafigyelés lehetővé teszi, hogy a bankok akcióit is nyomon kövessük. Így neked nem kell ellátogatnod a bankfiókba vagy a weboldalra, hiszen az ajánlatoknál feltüntetjük a kedvezményes lehetőségeket is.


Mindezek mellé ajánljuk figyelmedbe pénzügyi blogunkat is, ahol rendszeresen olvashatsz tippekről, tanácsokról, vagy találhatsz útmutatást bizonyos banki termékekkel kapcsolatban, hogy tudatos és megfontolt pénzügyi döntést hozhass minden esetben.


Rengeteg érv szól még amellett, hogy hitelkalkulátort használj a kölcsönkereséshez, de a legfontosabb mégiscsak az, hogy így gyorsan és pontosan átláthatod a kínálatot. Egy hosszútávú döntésnél fontos, hogy a legjobb ajánlatot válaszd ki magadnak.  Ne járd feleslegesen a bankfiókokat és ne csüngj a telefonon órákig: használd az oldal tetején található kalkulátorokat és a megspórolt időt fordítsd arra, hogy megfontolt és tudatos pénzügyi döntést hozz!